“ priveste prin ochii mei ”

Catalin Botezatu – Fashion Designer

Ce stie ChatGPT, ce stiu eu si ce stie Wikipedia

#FamousPeople #VIP #Fashion

Catalin Botezatu – Fashion Designer

Ce stie ChatGPT (martie 2023):

Ca tot e la mare moda Inteligenta Artificiala, am intrebat si eu ChatGPT-ul, asa de curiozitate, ce stie despre Catalin Botezatu. Ca sa fie totul ok, l-am intrebat de trei ori si am avut o mica surpriza.

R1. Catalin Botezatu este un designer de moda roman, nascut pe 3 august 1966 in Bucuresti. A studiat la Colegiul de Arta Nicolae Tonitza din Bucuresti si a absolvit apoi Facultatea de Arte Plastice din cadrul Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti.

A inceput sa se faca cunoscut in lumea modei in anii ’90, iar in 1992 si-a deschis prima sa boutique de moda in Bucuresti. A devenit cunoscut publicului larg in 2002, cand a fost prezentator al emisiunii „Proiectul Fashion” de la postul de televiziune Antena 1.

R2. Catalin Botezatu este un designer de moda roman, nascut pe 1 aprilie 1966 in municipiul Pitesti, judetul Arges, Romania. El este cunoscut in principal pentru colectiile sale de moda, dar si pentru prezenta sa in mass-media romaneasca.

Botezatu si-a inceput cariera in moda in anii ’90, iar in 1994 a fondat propria sa casa de moda. Acesta a devenit cunoscut in Romania datorita aparitiilor sale in diverse emisiuni de televiziune, precum si datorita colaborarii sale cu vedetele din Romania.

R3. Catalin Botezatu este un designer de moda, prezentator TV si om de afaceri roman. S-a nascut la data de 3 august 1966 in Bucuresti, Romania.

A absolvit Colegiul National „Sfantul Sava” si apoi a urmat studii universitare la Facultatea de Mecanica a Universitatii Politehnica din Bucuresti. In ciuda acestui fapt, Catalin Botezatu a ales sa isi urmeze pasiunea si sa inceapa o cariera in moda, fara sa fie absolvent al unei scoli de design.

Mda, ciudat. Si eu am fost usor confuz cand am citit raspunsurile, asa ca am intrebat si a patra oara:

R4. Catalin Botezatu este un designer de moda si o personalitate publica din Romania. El s-a nascut la data de 3 august 1972 in Bucuresti si a studiat la Facultatea de Textile din cadrul Universitatii de Arte din Bucuresti.

Catalin Botezatu a devenit cunoscut publicului larg prin participarea sa in emisiunea de televiziune „Next Top Model by Catalin Botezatu”, unde a fost judecator si mentor pentru concurentii show-ului.

Concluzie: CB s-a nascut probabil pe 3 august 1966 sau 1972 sau pe 1 aprilie 1966 si a studiat ce a vrut, unde a vrut si cand a vrut ChatGPT-ul.

*:)) Nu am pus decat inceputurile raspunsurilor. Restul era pe aceeasi nota glumeata care te baga in ceata si mai rau.

#####

Ce stiu eu:

Ce stiu eu despre Catalin Botezatu? Stiu ca este probabil cel mai cunoscut designer vestimentar din Romania, este omul care a facut din prezentarile de moda un adevarat show in Romania (desi aici cred ca fosta sotie a lui A. Sarbu, Janine Stefan, a fost la un moment dat cea mai tare, doar ca ea avea puterea PRO in spate), este omul care a reusit sa faca din chiloti un brand, este un om cu o putere de munca fantastica si cu care a fost o placere sa lucrez de fiecare data cand am avut un job comun.

Desi este un leu cand organizeaza show-urile lui de moda, cand trebuie sa ‘pozeze’ pentru o revista sau televiziune isi pune pielea de motanel si este cel mai simpatic si maleabil partener de lucru. Jur, a fost unul dintre cei mai comozi oameni cu care am lucrat atat pe foto cat si pe video. Simte cand trebuie sa taca, sa vorbeasca, sa ‘linguseasca’ si sa zambeasca. Este un adevarat profesionist si este o placere sa lucrezi cu el.

Ce mai stiu si vreau sa amintesc aici este ca pentru show-rile lui si pentru imaginea lui publica omul asta a renuntat la multe si mai ales la sanatatea lui.

#####

Si acum sa vedem ce stie Wikipedia:

Dupa Wikipedia, Catalin Botezatu (n. 3 decembrie 1966, Alexandria, Teleorman, Romania) este un creator de moda si fotomodel din Romania care si-a inceput cariera in moda in anul 1984 ca manechin al casei de moda Venus, condusa de Zina Dumitrescu. In anul urmator, a primit, la Frankfurt, titlul de Cel mai bun manechin al anului in Europa.

A urmat cursurile Institutului European de Moda din Milano, unde l-a avut ca profesor pe celebrul Gianni Versace, care si-a lasat amprenta pe multe din viitoarele sale creatii. Creatorul italian l-a ales sa lucreze timp de sase luni in celebrele Ateliere Versace de la Milano. La scurt timp dupa reintoarcerea in tara, Catalin Botezatu a devenit director de stil al casei de moda Europa din Bucuresti, dupa care si-a infiintat propria casa de moda, Delphi.

Si-a deschis prima casa de moda in tara in 1996 si a lansat numeroase colectii: Egiptyon, Budha  BarAngels, Ameno, Wiches, Bizantium, Barbarian, Kyoto, Chicago sau J.O. In cadrul fiecarei colectii spectacolul a fost intotdeauna complet: creatii de calitate, regie, multa muzica buna, selectata cu gust si fantezie, si desigur, culoare.

A primit numeroase premii autohtone: Designerul anului – de patru ori, Premiul de excelenta in moda– de doua ori, Premiul pentru cel mai bun creator de haute-couture – de doua ori, si multe altele.

In anul 2000, in Egipt, a devenit primul creator de moda din lume care a obtinut permisiunea de a face un shooting in perimetrul site-urilor antice pentru colectia Egyption, fapt considerat fara precedent in lumea modei. In acelasi an, piesele din Egyption capteaza atentia publicului in cadrul a doua memorabile prezentari de moda la Cairo si Luxor.

Vezi mai multe despre Catalin Botezatu pe Wikipedia

Horatiu Linca | Blog cu Vechi si Noi

nu uita!
Pentru Imagini Realizate Cu Drag, Contacteaza-ma!
productie si creatie foto/video/grafica
advertising business corporate presa fashion beauty eveniment
bucuresti romania uniunea europeana (ue) sau oriunde in lume
:)

+4 0723.642.373 | contact@horatiulinca.ro

[Contract si Factura]

#catalinbotezatu #botezatu #bote #fashion #fashiondesigner #fotograf #fotografprofesionist #fotografprofesionistbucuresti #fotografbucuresti #fotografromania #echipafoto #fotografdemoda #fotografdefashion #fotografdepresa #fotografderevista #fotografdecoperta #video #film #tv #cameraman #regizor #producator #echipavideo #echipafilm #echipafilmare #echipatv #echipaproductie #echipadeproductie #echipacreatie #echipadecreatie #echipadetransmisiuni #foto #fotografie #fotografii #fotografieartistica #fotografiedepresa #fotografiedecoperta #fotografiederevista #fotografiedebudoair #fotografiedemoda #fashionshooting #filmdeprezentare #filmedeprezentare #fotografiideprezentare #productiesicreatie #productiesicreatiemedia #productiesicreatiefoto #productiesicreatievideo #productiesicreatietv #productiesicreatiefilm #creatiefoto #creatievideo #creatiemultimediamedia #productiefilm #productiemultimediamedia #videoprezentare #eveniment #fotografeveniment #fotografdeeveniment #fotoeveniment #fotografiedeeveniment #pozaeveniment #pozeeveniment #pozadeeveniment #pozeedeveniment #model #fotomodel #fotomodele #fete #baieti #fetegoale #fetedezbracate #vedete #business #corporate #fashion #beauty #moda #modeling #prezentaredemoda #presa #revista #reviste #multimedia #show #socialmedia #retelesociale #web #facebook #instagram #twitter #reddit #tiktoc #personal #bucuresti #romania #advertising #publicitate #reclama #comunicare #strategie #pr