“ priveste prin ochii mei ”

Despre #Moda & #Fashion

Despre moda si istoria modei pe scurt

Photo & Video by Horatiu Linca

#Fashion #Beauty #Moda

Despre #Moda & #Fashion

Istoria modei este fascinanta si complexa, reflectand schimbarile culturale, sociale si economice din diferite epoci. In cele ce urmeaza, voi prezenta o scurta trecere in revista a evolutiei modei de-a lungul timpului:

Antichitatea:

Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au purtat imbracaminte pentru a-si proteja corpul si pentru a se infrumuseta. In civilizatiile antice, cum ar fi cele egiptene, grecesti si romane, hainele erau semnificative si de multe ori reflectau statutul social. Materialele si stilurile de imbracaminte variau in functie de regiune si perioada.

Evul Mediu:

In Evul Mediu, moda a fost influentata in principal de regalitate si de biserica catolica. Hainele erau elaborate si bogat decorate, iar culorile si materialele folosite reflectau adesea rangul social. Moda feminina se caracteriza prin rochii lungi si corsete stranse, in timp ce moda masculina consta in tunici si pantaloni largi.

Renascentismul si Epoca Victoriana:

In perioada Renascentista, moda a devenit un aspect important al culturii europene, iar hainele au inceput sa fie considerate o forma de arta. In timpul Epocii Victoriene, hainele erau foarte sofisticate si structurate, cu corsete stranse si rochii ample pentru femei, iar barbatii purtau costume elegante si mantale lungi.

Secolele XIX si XX:

Moda a suferit schimbari semnificative in aceasta perioada, odata cu dezvoltarea industrializarii si cu schimbarile sociale majore. In secolul al XIX-lea, moda a devenit mai accesibila oamenilor obisnuiti, iar industria modei s-a dezvoltat rapid. In secolul XX, moda a reflectat schimbarile sociale si politice, precum miscarea feminista si revolutia tinerilor din anii ’60. Designerii de moda au inceput sa-si puna amprenta si sa devina personalitati celebre.

Moda Contemporana:

In zilele noastre, moda este mai diversa ca niciodata si reflecta gusturile si preferintele individuale. Industria modei este in continua schimbare, iar influentele vin din diferite surse, precum celebritati, media si miscari culturale. Designerii de moda exploreaza constant noi idei, materiale si tehnici pentru a crea haine si accesorii unice.

Articol realizat cu ajutorul ChatGPT

Horatiu Linca | Blog cu Vechi si Noi

nu uita!
Pentru Imagini Realizate Cu Drag, Contacteaza-ma!
productie si creatie foto/video/grafica
advertising business corporate presa fashion beauty eveniment
bucuresti romania uniunea europeana (ue) sau oriunde in lume
:)

+4 0723.642.373 | contact@horatiulinca.ro

[Contract si Factura]

#fashion #fashionphotographer #fotograf #fotografprofesionist #fotografprofesionistbucuresti #fotografbucuresti #fotografromania #echipafoto #fotografdemoda #fotografdefashion #fotografdepresa #fotografderevista #fotografdecoperta #video #film #tv #cameraman #regizor #producator #echipavideo #echipafilm #echipafilmare #echipatv #echipaproductie #echipadeproductie #echipacreatie #echipadecreatie #echipadetransmisiuni #foto #fotografie #fotografii #fotografieartistica #fotografiedepresa #fotografiedecoperta #fotografiederevista #fotografiedebudoair #fotografiedemoda #fashionshooting #filmdeprezentare #filmedeprezentare #fotografiideprezentare #productiesicreatie #productiesicreatiemedia #productiesicreatiefoto #productiesicreatievideo #productiesicreatietv #productiesicreatiefilm #creatiefoto #creatievideo #creatiemultimediamedia #productiefilm #productiemultimediamedia #videoprezentare #eveniment #fotografeveniment #fotografdeeveniment #fotoeveniment #fotografiedeeveniment #pozaeveniment #pozeeveniment #pozadeeveniment #pozeedeveniment #model #fotomodel #fotomodele #fete #baieti #fetegoale #fetedezbracate #vedete #business #corporate #fashion #beauty #moda #modeling #prezentaredemoda #presa #revista #reviste #multimedia #show #socialmedia #retelesociale #web #facebook #instagram #twitter #reddit #tiktoc #personal #bucuresti #romania #advertising #publicitate #reclama #comunicare #strategie #pr